Ads 468x60px

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Flüt Temizliği


Flütünüzü kullandıktan sonra kutusuna koymadan önce, daima temizlemeyi ve kurutmayı unutmayın.  Çünkü flütü bir süre kullandığınızda içinde rutubet oluşur ve bu rutubet zamanında giderilmezse zamanla metal aksamın bozulmasına neden olacaktır. Burada flüt temizliği için bazı ipuçları anlatılacaktır :
·        Çok kısa veya çok uzun olmayan bir temizleme bezi temin edin. (Takribi 50cm x 20 cm boyutlarında olabilir.)
·        Bezi boylamasına ikiye katlayın ve bir ucunu resimdeki gibi temizleme çubuğunun içinden geçirin.
·        Bezi çubuğun etrafında sıkıca sarın böylece flütün iç kısımlarını temizlemek mümkün olacaktır. Temizlerken flütün bir ucundan sıkıca tutun.
·        Bez sarılı çubuğu ağızlık kısmının içine döndürerek sokun ağızlık kısmı flütün en fazla nemlenen parçası olduğu için içinin kuru olduğundan emin olana kadar bu işlemi tekrarlayın.
·        Flütün dışını da hafif nemli bir bezle veya cam bezi, gözlük bezi, lcd ekran bezi gibi hassas yüzey temizleme bezleriyle silebilirsiniz. Flütün temizliği esnasında tuş mekanizmalarından tutmamaya ve tuşlara kuvvet uygulamamaya özen gösterin.
·        Kullanmadığınız zamanlarda flütü kutusunda saklamanız ve kutusuna kaldırmadan önce temizliği yapmanız flütün uzun ömürlü olması ve daha iyi performans vermesi açısından önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder