Ads 468x60px

8 Haziran 2013 Cumartesi

Onurlu Yıllar

Profesyonel müzik yaşantısında 25. yılını tamamlayan Onur Akın'ın 'Onurlu Yıllar' adlı albümü için dostları bir araya geldi. Seviyorum Seni, Gaybana Geceler, Asi ve Mavi, Geceyi Sana Yazdım, Yağmur Yüreklim, Bekle Bizi İstanbul gibi birçok unutulmaz eseri besteleyerek bizlere kazandıran sanatçının bu eserlerini 25. yılında ülkemizin birbirinden değerli sanatçıları seslendirdi. Müzik marketlerde yerini alan projenin fikir babası Yavuz Bingöl, Yapımcısı Bülent Seyhan ve projenin mimarı ise özgün ve halk müziğinin genç sanatçısı Seyfi Yerlikaya.
Bir yılı aşkın bir zamandır üzerinde çalışılan bu projedeki bir ilk de, Bekle Bizi İstanbul adlı ölümsüz şiirin yazarı büyük usta Vedat Türkali'nin kendi sesi ile bu eserine hayat vermesi oldu. Albümde Murat Yeter, Selim Çaldıran, Mehmethan Dişbudak, Mete Artun, Tuna Velibaşoğlu ve Tansel Doğanay aranjeleriyle yer aldılar. 
Albüm repertuarında; Nazım Hikmet, İlhan Berk, Yılmaz Odabaşı, Ahmed Arif, Aydın Öztürk, Ahmet Can Akyol, Ersin Ergün Keleş, İbrahim Karaca ve Vedat Türkali'nin şiirlerinden oluşan besteler yer aldı.
Albümün ilk klibi ise, Yaşar'ın seslendirdiği 'Firari' adlı esere çekildi.

Albümde Seksendört grubu "Yağmur Yüreklim" adlı şarkıyı orjinalliğini bozmadan kendine has üslubuyla yorumluyor. Flüt ezgileri Seksendört'ün yorumunu daha da güzel kılıyor.