Ads 468x60px

18 Nisan 2012 Çarşamba

Serdar Barçın - Barbun (2010)

1-SENE SONU
2-SEL
3-FIRTINA FEAT DERYA KÖROĞLU
4-ENFEKSİYON
5-ARADIM SENİ FEAT GÖKÇE DİNÇER
6-BARBUN
7-NİBİRU
8-SOBALARINDA KURU DA MEŞE YANIYOR FEAT ÖNDER FOÇAN
9-LAY LAY - FEAT ENGİN RECEPOĞULLARI
10-PSYCHE
11-SENE SONU  - UZUN VERSİON



“Memuriyet hiç bana göre bir iş değildi. Sabit bir hayat, tam üretim ve çalışma yılları... Rutine girmiş bir yaşamdan heyecan duyamayacağımı biliyordum. Kadro için savaşan insanlar vardı ama ben onlardan biri değildim.”

Bu sözler, ülkemiz caz sahnesinin son yıllardaki en parlak isimlerinden, flüt ve saksofon sanatçısıSerdar Barçın’a ait...

Cazın yanı sıra özellikle Şebnem Ferah’la yaptığı çalışmalar ile rock ve pop ortamının da yakından tanıdığı Serdar Barçın, Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran Yeni Türkü grubunun 2001’den bu yana ‘olmazsa olmaz’larından biri. Ve bu aralar bambaşka bir heyecanın eşiğinde. Çünkü benzersiz bir caz füzyon deneyimi sunan ilk solo albümü ‘Barbun’, Kasım 2010’da A.K. Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşacak.
Serdar 
Barçın’a bu yolculukta Çağrı Sertel (piyano, keyboard), Kağan Yıldız (kontrbas), Ediz Hafızoğlu (davul) gibi ‘cazcı’ arkadaşları eşlik ediyor.
 
Ama bitmedi!
‘Barbun’, Yeni Türkü solisti Derya Köroğlu’nun seslendirdiği Fırtına, son dönem rock camiamızın öne çıkanlarından Gökçe ile özdeşleşmiş ‘Aradım Seni’, Türk cazının duayenlerinden Önder Focan’ın konuk olduğu ‘Sobalarında Kuru da Meşe Yanıyor’ ve genç neslin önde gelen saksofonistlerinden Engin Recepoğulları'nın katıldığı 'Lay lay' dinleyicilerini türler arası bir müzik lezzetine davet ediyor.

Drum’n Bass dergisinde sürdürdüğü ‘Lezzetin Ritmi’ adlı köşesinde damak tadını bile müzikle anlatabilen Serdar Barçın’ın yıllar içinde özene bezene pişirdiği ‘Barbun’ için şimdi en doğru mevsim. Kaçırmayın!